Espainiarrek 30 milioi errege-erroskoi baino gehiago kontsumituko dituzte aurten, urtebete lehenago baino % 3 gehiago, tradizio hori errotuta dagoen eta salmenta-kanpaina gero eta luzeagoa duen sektore baten kalkuluen arabera. Felipe Ruano, ogi eta opilgintzako (Asemac) industria-ekoizleen patronaleko presidentearen datuak dira. Artisau-gozotegietako eta lantegietako ordezkariekin bat egin du, eta nabarmendu du erroskoia urtarrilaren 5erako eta 6rako gordetako errezeta izatetik aste batzuk lehenagotik kontsumitzera igaro dela.
Izan ere, zenbait gozogilek diotenez, solstizioak direla eta Saturnaleko jai paganoetan duela milaka urte dastatzen ziren opiletan jatorria duen gozoki borobila azaroan hasten da salgai, eta zaharberritze-kate antolatuek eta supermerkatuek, berriz, abenduaren hasieratik merkaturatzen dituzte. "Industria-ekoizleoi -erroskonoak- abantaila handia eman digu kanpaina luzatzeak. Supermerkatuek eta jatetxe-kateek laster eskatzen dizkigute, lehen eskaria Gabonak iritsi arte hasten ez zenean ", baieztatu du Ruanok.
Nire ustez oso harrigarra ikustea nola produktu batzuk (errege-roskoia gabonetan, danborrak danborradan…) bere salmenta hain ikaragarria den garai konkretu batzuetan, naiz tradizioa gaitik edo dana dalakorik.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina
Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.